Maike van Stiphout hoofd Landschapsarchitectuur Academie van Bouwkunst Amsterdam

logo_avb

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft Maike van Stiphout benoemd tot hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur. Van Stiphout wordt aangesteld voor een periode van vier jaar (parttime). Zij volgt Marieke Timmermans op, die per 1 september terugtreedt.

Maike van Stiphout studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en het Royal Melbourne Institute of Technology. In 1993 richtte zij met Bruno Doedens het bureau DS Landschapsarchitecten op. Van Stiphout had zitting in de commissie ASMAL van de Raad voor Cultuur en is lid van verschillende kwaliteitsteams en adviesgroepen. Ze is jurylid van de Heritage Award, de prijs voor cultureel erfgoed van de Europese Unie, en is als gastdocent verbonden aan de academies van bouwkunst in Arnhem en Amsterdam.

Recent werk van haar bureau is het World Forum in de internationale zone van Den Haag, het Willem Alexanderpark op de tunnel van de A2 ter hoogte van Utrecht, het Meander Medisch centrum in Amersfoort en het woonproject Waelpark (voorheen het nieuwe water) in het Westland. Van Stiphout initieert ook eigen projecten die voortkomen uit haar maatschappelijke betrokkenheid en vakkennis. Mooi verouderen en een zo groot mogelijke biodiversiteit zijn belangrijke kwaliteiten van haar projecten. De landschapsarchitectuur is in haar visie een ontwerpdiscipline die vorm geeft aan de leefomgeving voor mens, plant en dier.
www.academievanbouwkunst.nl – Portret Maike van Stiphout 

Leave a Reply