expositie ‘Live with life’

image DS

image DS

Wij nodigen u graag uit voor de opening van de expositie LIVE WITH LIFE, bouwen voor biodiversiteit in de stad op 17 april om 16.30 uur in ARCAM, Prins Hendrikkade 600, in Amsterdam. De tentoonstelling wordt geopend door Ivar Manuel, voorzitter van stadsdeel Oost.

Meer biodiversiteit betekent meer levenskwaliteit in de drukke stad. Maar hoe ontwerpen we een stad voor mensen, planten en dieren tegelijk? Die vraag staat centraal in de expositie LIVE WITH LIFE bij ARCAM, het architectuurcentrum van Amsterdam. De expositie toont inspirerende internationale voorbeelden. De uitkomsten van onderzoek, gedaan door een multi-disciplinair team, naar de maakbaarheid van de natuurrijke stad.

Cruquiusgebied
Leer over de verrassende voordelen van biodiversiteit voor de stadsbewoners en zie prikkelende ontwerpvoorstellen voor het Cruquiusgebied in Amsterdam-Oost. Bij de aangaande transformatie van dit bedrijventerrein staat de vergroting van de biodiversiteit hoog op de agenda.

Spelers
Het onderzoek LIVE WITH LIFE is een co-productie van nextcity.nl het samenwerkingsverband van landschapsarchitect Maike van Stiphout van DS en architect Mathias Lehner van LEGU samen met ARCAM. Het onderzoek is financieel mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amsterdam Stadsdeel Oost, Naturalis Leiden, Academie van Bouwkunst Amsterdam en het Gravin van Bylandt fonds. De belangstellenden en betrokkenen bij de herontwikkeling van het Cruquiusgebied hebben in 4 public reviews de resultaten aangescherpt

De expositie Live with life loopt van 18 april t/m 13 september 2015 in Arcam.